Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Wat moet een oude hond eten?

Wat moet een oude hond eten?

Veroudering is een normaal fysiek proces dat al onze honden ondergaan. In deze levensfase kunnen er fysieke en mentale veranderingen optreden. Zoals recente studies aantonen, neemt de populatie van oudere honden toe dankzij meer aandacht voor gezondheidszorg en voeding. Voeding speelt hierbij een centrale rol en moet worden aangepast aan de individuele en specifieke behoeften van jouw hond.

Sommige voedingsstoffen spelen een cruciale rol in de voeding voor oudere honden. Het is dus noodzakelijk om senior hondenvoer te kopen waarin deze voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn. Het fundamentele doel van elk dieet is het behouden van het lichaamsgewicht en de gezondheidstoestand.

GEBALANCEERDE ENERGIEDICHTHEID

Bij oudere dieren kan de energiebehoefte afnemen naarmate ze ouder worden. Deze afname is te wijten aan de geleidelijke afname van de magere massa die vaak optreedt bij veroudering. Magere massa is de belangrijkste verantwoordelijke is voor het metabolisme. Minder massa, minder energiebehoefte.

TOEGENOMEN EIWITBEHOEFTE

Vaak wordt het eiwitgehalte in het dieet van oudere dieren verminderd, zonder dat hier noodzaak voor is. Het eiwitgehalte moet alleen verminderd worden in geval van specifieke ziektes. Alleen als de dierenarts een ziekte heeft gediagnosticeerd die leidt tot het onvermogen van het lichaam om de afvalproducten van eiwitten te elimineren, moet je het eiwitgehalte verminderen. Er zijn geen studies die aantonen dat het verminderen van eiwitten preventieve effecten heeft op bepaalde ziekten, terwijl het bewezen is dat alle dieren met de leeftijd hun eiwitomzetting verhogen. Niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit van de eiwitten moet zorgvuldig worden beoordeeld. De eiwitten die in de voeding worden gebruikt, moeten gemakkelijk verteerbaar zijn en rijk aan essentiële aminozuren zoals vlees, eieren en vis. 

HULP EN ONDERSTEUNING VOOR MOBILITEIT

Om het ideale lichaamsgewicht te behouden wordt vaak de vetinname in het dieet beperkt. Niet alle vetten moeten echter beperkt worden. Vooral omega-3 vetzuren met lange ketens (EPA – DHA) blijven belangrijk vanwege hun rol in het bestrijden van ontstekingen en het tegengaan van de achteruitgang van het cognitieve vermogen. 

CHONDROÏTINE EN GLUCOSAMINE

Het aanvullen van het dieet met chondroïtine en glucosamine heeft bewezen voordelen voor de gewrichtsmobiliteit. Artroseprocessen zijn gebruikelijk bij oudere honden. Chondroïtine en glucosamine maken het kraakbeen gehydrateerder en elastischer, verminderen de wrijving tussen de gewrichtsoppervlakken en dus de pijn, en bevorderen ook de reparatieprocessen.

SMAAK

Smaak is een ander essentieel aspect bij voeding voor oudere honden. Aangezien het reukvermogen minder actief is en het orale en dentale gebied van de hond vaak is aangetast. Het aangeboden voedsel moet daarom zeer smakelijk zijn, zowel nat als droog hondenvoer

VERTEERBAARHEID

Oudere patiënten hebben vaak kauwproblemen die, in combinatie met verminderde beweging, de darmactiviteit bemoeilijken. Koop dus altijd licht verteerbaar hondenvoer voor oudere honden.

VEZELS

Het is nu vastgesteld dat het aanvullen van het dieet van een oudere patiënt met prebiotica, zoals Xylo-oligosacchariden, leidt tot een verbetering van de spijsverteringsfunctie. Prebiotica zijn niet-verteerbare koolhydraten die de dikke darm bereiken waar ze de groei en activiteit van de gunstige darmflora stimuleren.

CONCLUSIE

Ouderdom is net zoals bij mensen een normaal proces dat specifieke behoeften met zich meebrengt. Het is belangrijk om hier op de juiste manier mee om te gaan om zo het welzijn van de hond en de relatie met je hond te behouden. Een geschikt dieet kiezen voor hun behoeften, en vroegtijdig veranderingen in de dagelijkse gewoonten van het dier opmerken, zijn aandachtspunten die het leven van de oudere honden kunnen verlengen en verbeteren.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »