Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
De belangrijkheid van lichaamsbeweging bij een hond

De belangrijkheid van lichaamsbeweging bij een hond

Het is echt belangrijk om uw huisdier regelmatige lichaamsbeweging te geven, zodat hij de energie kan verbranden die hij heeft opgedaan tijdens de maaltijd. Soms is een korte wandeling aan de lijn mogelijk niet voldoende om uw hond in een ideale lichamelijke conditie te houden.

Leeftijd

Even belangrijk is om ook rekening te houden met de leeftijd van het individu, of het nu een puppy, een jonge hond, een volwassene of een ouder dier betreft. Het type sportieve activiteit moet worden gevarieerd. We kunnen bijvoorbeeld een oude hond niet te veel laten bewegen, die al bestaande mobiliteitsproblemen kan hebben door artrose. Aan de andere kant moet u ook opletten met puppies van rassen die vatbaar zijn voor de ontwikkeling van osteoarticulaire aandoeningen die typerend zijn voor de groei.

Bouw

Een andere cruciale factor om rekening mee te houden is de grootte en bouw van het individu, omdat we anders moeten omgaan als we bijvoorbeeld te maken hebben met een Malamute-hond of een Greyhound-hond, die zeker verschillende motorische behoeften zullen hebben vanwege hun bot- en spiermorfologie: de eerste is ontworpen om slede te trekken en uithoudingsvermogenactiviteiten uit te voeren, terwijl de laatste is ontworpen voor sprintwedstrijden.

Activiteiten

De verschillende soorten sportieve activiteiten die we kunnen overwegen, kunnen worden onderverdeeld in:

  • korte duur (bijv. sprint zoals Greyhound-races...)
  • gemiddelde duur (behendigheid, jagen...)
  • lange duur (bijv. sledehonden...)

Het zijn allemaal sportactiviteiten die verschillend energieverbruik vereisen op basis van het soort inspanning dat wordt gevraagd. Een Greyhound tijdens sprintactiviteiten staat bloot aan intensieve inspanningen en snelle sprongen, wat voornamelijk een energiebehoefte van koolhydraten vereist in vergelijking met een hond die wordt gebruikt voor de jacht of behendigheid, waarbij een grotere inname van vetten in het dieet nodig is.

Ongeacht het type sportieve activiteit dat u uw hond wilt laten doen, rekening houdend met het ras, de leeftijd van het individu en de hoeveelheid tijd die u wilt en kunt besteden, moet u onthouden dat u niet moet overdrijven. Als een gebrek aan lichamelijke activiteit schadelijk is, is overtraining nog erger. Ontstekingen van spieren, technisch myositis genoemd, verstuikingen en zelfs kleine en grote verwondingen kunnen zich voordoen.

Sporten met uw hond versterkt de band tussen hond en eigenaar, stelt u in staat om hem op een andere manier op te voeden en geeft u beiden de mogelijkheid om stoom af te blazen; soms is zelfs een eenvoudige renpartij na een dag werken terwijl de hond thuis wacht voldoende... en hoe groter de gezondheidsvoordelen voor beide.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »