Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Emoties bij honden

Emoties bij honden

Een veelvoorkomende misvatting leidt vaak tot de gedachte dat emoties een kenmerk zijn van menselijke wezens en dat andere dieren niet in staat zijn om emoties te ervaren en gevoelens te hebben; de zaken liggen natuurlijk helemaal niet zo. Emoties vertegenwoordigen basisinstellingen en hun functie is om het hele lichaam onmiddellijk te laten reageren op de verschillende omstandigheden waarin het individu zich kan bevinden. Emoties worden veroorzaakt door de actuele situatie, dat wil zeggen door wat er zich voor de hond afspeelt, in relatie tot de waarde die het individu aan de situatie hecht, op basis van verwachtingen of herinneringen. We hebben bijvoorbeeld: vreugde of blijdschap wanneer de hond de situatie als plezierig ervaart, angst of vrees wanneer hij daarentegen denkt dat er iets onaangenaams gaat gebeuren, verbazing als de nieuwe situatie aantrekkelijk is, waakzaamheid als er daarentegen een dreiging wordt waargenomen, verdriet of bitterheid is te herleiden tot teleurstellingen of het optreden van een onaangename gebeurtenis, zelfverzekerdheid of vitaliteit wanneer het individu zich in een staat van volledige reactiecapaciteit en gedragsaanbod bevindt. Om de emotionele toestand van de hond correct toe te kennen, is het noodzakelijk om de signalen te kennen die hij uitzendt wanneer hij zich in een bepaalde toestand bevindt. Er zijn lichamelijke signalen, zoals het verlagen of verhogen van de staart, het opstaan van de vacht, het aannemen van een bepaalde gezichtsuitdrukking, blaffen of grommen die ons de emotionele toestand van de hond laten zien. Sommige emoties versnellen de hartslag, andere vertragen deze, evenals sommige het bloed naar de organen brengen en andere naar de perifere gebieden van het lichaam. Emoties leiden tot de afscheiding van specifieke feromonen en veranderen de fysiologie van het organisme. Emoties worden ook beïnvloed door de gemoedstoestand van het individu, die altijd afhangt van het algemene welzijn van het lichaam, zoals slaap of voeding. Laten we tot slot niet vergeten dat om emotioneel evenwichtig te zijn, de hond activiteiten moet ondernemen, juist om te ontspannen, anders zal hij altijd overbelast zijn.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »