Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Hondenvoer in de zomer of winter, moet u de voeding aanpassen?

Hondenvoer in de zomer of winter, moet u de voeding aanpassen?

De ideale temperaturen voor onze viervoetige vrienden liggen tussen de 15°C en 25°C: binnen dit bereik hebben ze geen bescherming tegen hitte of kou nodig, en hun energiebehoefte blijft stabiel en ongewijzigd.

Buiten deze ideale omgevingstemperaturen kan de energiebehoefte van de hond variëren om een constante en ideale lichaamstemperatuur te behouden. Daarom kan het nuttig zijn om kleine veranderingen aan te brengen in de voeding van onze viervoetige vriend tijdens het wisselen van seizoenen.

Natuurlijk hebben niet alle honden aanpassingen in hun voedingsgewoonten nodig vanwege de buitentemperatuur: er zijn enkele factoren en kenmerken om rekening mee te houden, naast het raadplegen van experts op dit gebied.

Hondenvoer in de winter

Tijdens het winterseizoen kan de energiebehoefte toenemen vanwege de kou. Bedenk maar dat het metabolisme voor thermogenese 20% meer calorieën nodig heeft bij temperaturen onder de 0°C, met uitzondering van de meer koudebestendige noordelijke rassen, waarbij deze toename alleen nodig is bij temperaturen onder -10°C. Daarom moet niet alleen naar de absolute temperatuur buitenshuis worden gekeken, maar ook naar een reeks bijkomende factoren, zoals het ras van het dier en/of het type vacht en de kenmerken van de omgeving waarin het dier gewoonlijk leeft. Bijvoorbeeld, honden die voornamelijk buiten leven tijdens de wintermaanden en worden blootgesteld aan koude temperaturen, kunnen veranderingen in voeding vereisen, zowel in kwantitatieve termen (hoeveelheid gegeven brokken) als kwalitatieve termen, zoals voeding met een hogere energiedichtheid. Het verhaal verandert voor honden die het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen en ondanks het winterseizoen alleen gedurende korte periodes aan kou worden blootgesteld, of zelfs waarbij de gelegenheden om buiten te bewegen neigen af te nemen. In dit geval wordt een toename van de energie-inname niet aanbevolen, omdat dit kan leiden tot een verstoring van het ideale lichaamsgewicht.

Hondenvoer in de zomer

Aan de andere kant zullen honden tijdens het zomerseizoen waarschijnlijk minder eten en bewegen, of dit alleen doen tijdens de koelere uren van de dag. Deze verminderde energieconsumptie wordt gecompenseerd door een toegenomen calorieverbruik door vaker ademhalen, wat helpt bij het afvoeren van overtollige warmte door middel van waterdamp. Het voedingsadvies in dit geval is om de vochtinname te verhogen, zowel door het verstrekken van vers en schoon water (niet ijskoud, wat negatieve gevolgen voor de darmen kan hebben) dat altijd beschikbaar is voor het dier, als door het geven van nat voedsel dat ongeveer 75-80% vocht bevat. Dit voedsel moet echter binnen korte tijd worden geconsumeerd om te voorkomen dat de hitte het bederft of bederft.

In beide gevallen is het raadzaam om voorafgaand aan enige wijziging in het voedingsplan te overleggen met experts op dit gebied, zodat de behoeften, methoden en overgangstijden zorgvuldig samen kunnen worden beoordeeld.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »