Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Leren je hond te kalmeren

Leren je hond te kalmeren

Je hond leren om kalm te zijn, is de beste manier om hem zich goed te laten voelen en om enkele van de meest voorkomende gedragsproblemen aan te pakken, zoals overgevoeligheid, overmatige motoriek of reactief gedrag, en overmatig enthousiast gedrag.

Overenthousiaste hond kalmeren

Veel mensen - zonder het te beseffen - maken hun hond overenthousiast omdat ze altijd met hem omgaan via beweging, uitdaging, grapjes, lichamelijk spel, luide en opgewonden stem, of omdat ze de hond belonen telkens als hij opgewonden raakt. Ze beschouwen deze staat van opwinding van de hond als een toestand van geluk die gestimuleerd moet worden, of als een verzoek om aandacht dat moet worden ingewilligd; of zelfs als een staat van onrust waarop moet worden gereageerd of berispt. Aandacht is de meest begeerde beloning voor de hond: als je je onbewust tot hem richt wanneer hij opgewonden raakt, blaft, tegen de deur krabt, tegen je opspringt of zich overdreven enthousiast gedraagt, zul je onvermijdelijk dit gedrag versterken. De typische situatie is wanneer je thuiskomt, een gebeurtenis die de hond onvermijdelijk een beetje opwindt: meestal kalmeren mensen hem niet, maar verhogen ze zijn opwinding door beweging, hoge stem, verhoogde aandacht. Het onderwijzen van kalmte is daarentegen gebaseerd op sterke consistentie van de eigenaar in het vermogen om de hond te negeren wanneer hij overmatig enthousiast, hyperactief of te reactief gedrag vertoont, en in plaats daarvan de staat van kalmte te belonen, zelfs wanneer je normaal gesproken het tegenovergestelde zou doen. Op deze wijze kun je een overenthousiaste hond kalmeren of een overprikkelde hond kalmeren.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »