Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Verveling bij uw hond

Verveling bij uw hond

De verveling is een dodelijke vijand voor de hond, vooral wanneer u hem te lang alleen thuis of in de tuin laat. Vooral bij jonge honden en bepaalde rassen, die "werk"honden zijn, dat wil zeggen honden die generaties lang zijn geselecteerd voor veel activiteit, maar ook kruisingen die over het algemeen het effect van genetische versterking hebben, kan verveling al na enkele uren optreden, vooral als de hond voorheen niets heeft gedaan. Na enige tijd van wachten en rust begint de hond onrustig te worden, hij heeft dus behoefte om zijn geest bezig te houden met enige activiteit. Over het algemeen kunnen honden die in de tuin zijn, beginnen te graven of planten vernielen, en niet zelden maken ze gaten in de omheining om eruit te kunnen. Honden die altijd binnen zijn, kunnen blaffen, vuilnisbakken leegmaken, voorwerpen omverwerpen, aan meubels knagen. Over het algemeen geldt dat hoe minder activiteit de hond voorafgaand aan het vertrek van de eigenaar heeft verricht, of gedurende zijn hele dag, hoe groter de emotionele gevoeligheid is, om een heel eenvoudige reden. Lichaamsbeweging bevrijdt endorfines en voldoening van motivatie in het werk heeft een serotonergisch effect: het is dus een zelfkalmering die de hond krijgt tijdens activiteit. We kunnen dus zeggen dat het verhogen van de activiteit van de hond in al deze situaties goed is, omdat het rusteloosheid en emotionele gevoeligheid vermindert.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »