Menu
EUR
Monge proefpakket nu met 50% korting! Gebruik kortingscode: PROEFPAKKET en bestel nu! Alleen voor nieuwe klanten, maximaal 1 pakket per klant
Wat moet u doen als uw hond te snel eet?

Wat moet u doen als uw hond te snel eet?

Honden met een grote eetlust kunnen gedragsstoornissen vertonen als het op eten aankomt. Dit kan het gevolg zijn van de concurrentie met andere dieren waarmee ze samenleven, de haast om hun voedsel op te eten, de verwachting dat er meer voedsel onderweg is, of gewoon de primitieve overlevingsinstincten. Dit is typisch natuurlijk gedrag voor honden wat komt door de innerlijke roedelherinneringen. Ondanks dat het een lange tijd geleden is en vele generaties, blijven honden van bepaalde rassen dit gedrag in zich hebben.

Wat zijn de bijbehorende risico's voor een hond die te snel eet?

Een hond die zijn voedsel doorslikt zonder het grondig te kauwen, duwt een grote hoeveelheid lucht in de maag, wat leidt tot spijsverteringsstoornissen. Dit kan zelfs gepaard gaan met af en toe braken en maagdilatatie, wat bij sommige rassen kan leiden tot een gedraaide maag en een opgeblazen gevoel.

Uw hond laten wennen om niet snel te eten

Het is niet gemakkelijk om de gewoonten van een volwassen hond te veranderen. Een van de eerste dingen die u kunt doen, is de hond kalmeren voordat u zijn voerbak vult door een rustige en geruststellende toon te gebruiken. Wacht tot de hond gekalmeerd is voordat hij het voedsel ziet. Probeer drukte en opwinding te voorkomen bij uw hond, vlak voor het eten.

Ook de keuze van het voertype kan soms helpen. Het kiezen van brokjes van de juiste grootte kan de hond vertragen, bijvoorbeeld. Er zijn ook speciale zogenaamde langzame voerbakken voor 'overenthousiaste' honden die helpen om het eettempo te vertragen door de hond aan te moedigen te kauwen. Deze bakken zijn voorzien van groeven, richels en obstakels op de bodem van de bak die de hond dwingen langzamer en grondiger te eten.

Als het echt moeilijk blijkt te zijn om de hond te vertragen, is het altijd de moeite waard om de dagelijkse portie in twee of drie maaltijden te verdelen. Dit is vooral aan te raden bij grote honden die vatbaar zijn voor maagverdraaiing.

Tot slot, twee dingen die u niet moet doen

Vermijd het weghalen van de voerbak terwijl de hond aan het eten is, of het tonen van haast en ongeduld. Het is het beste om de hond tijdens de maaltijd met rust te laten. Houd ook rekening met het feit of de hond in het verleden tot een roedel behoorde (bijvoorbeeld als hij afkomstig is uit een kennel of fokcentrum). Deze honden hebben de neiging om snel te eten vanwege de concurrentie om voedsel in hun jongere leven. Deze honden hebben druk ervaren om te eten en vallen dus snel terug op dit gedrag bij hun nieuwe leven in huis.

Tags

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €59,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!